- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy
- 5

Bradut de Craciun din Macarons cu crema fina de vanilie.
Un desert spectaculos si elegant, acest bradut de Craciun din macarons verzi, umpluti cu crema fina de vanilie, este piesa centrala perfecta pentru masa de sarbatoare. Textura delicata a cojilor de macarons, combinata cu crema catifelata de vanilie, creeaza un echilibru perfect intre crocant si cremos. Usor de adaptat in diverse culori si decoruri, acest desert impresioneaza prin simplitate, rafinament si farmec festiv.
Ingredients
Ingrediente necesare
Ingrediente ganache de vanilie
Directions



Incepe prin a cerne faina de migdale impreuna cu zaharul pudra intr-un bol mai incapator. Adauga 60 gr albus si amesteca bine pana obtii o pasta.
Intr-o craticioara pune pe foc apa si zaharul tos, la foc mic pana se dizolva, apoi mareste focul. Cand ajunge la 110°C, incepe sa bati spuma restul de 60 gr albus. Cand siropul ajunge la 117°C, opreste focul si toarna-l usor peste albusurile batute, mixand la viteza mica.
Adauga colorantul verde si continua mixarea pana cand compozitia devine lucioasa si ajunge la aproximativ 45°C.
Incorporeaza jumatate din bezea peste compozitia de migdale, amesteca usor, apoi adauga restul si continua pana cand textura curge lent de pe spatula, ca o „lava”.
Pune compozitia intr-un pos si formeaza discuri de dimensiuni diferite pe tava: cateva mici (pentru varf), cateva medii, cateva mari (pentru baza).
Lasa-le la uscat aproximativ 1 ora, pana cand formeaza pojghita. Coace-le la 150°C timp de 7 minute, apoi reduce la 120°C pentru inca 8 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.
Mod de preparare ganache de vanilie. Toaca marunt ciocolata alba si pune-o intr-un bol termorezistent. Incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere (nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie foarte fierbinte). Toarna smantana fierbinte peste ciocolata alba si lasa 1 minut fara sa amesteci. Amesteca usor cu o spatula pana cand obtii o crema fina si lucioasa. Adauga vanilia si amesteca din nou. Acopera ganache-ul cu folie alimentara, lipita direct de suprafata cremei, si da-l la frigider minim 2-3 ore, ideal peste noapte. Cand ganache-ul s-a intarit, bate-l usor cu mixerul 1–2 minute, pana devine cremos si aerat. Sfat: daca ganache-ul este prea moale mai lasa-l la frigider. Daca este prea tare lasa-l 10-15 minute la temperatura camerei.
Montarea bradutului de macarons (ca in poza). Alege cochilii de macarons de marimi diferite. Pe fiecare baza de coaja, spriteaza un cerc de crema de vanilie, apoi acopera cu o alta coaja. Porneste de la cel mai mare macaron si continua cu dimensiuni din ce in ce mai mici, formand un „brad”. Deasupra, decoreaza cu un mot de crema de vanilie si ornamente: inimioare din zahar, perle, decoruri comestibile.
Poate ti-ar placea si
Macarons Christmas Tree
Ingredients
Ingrediente necesare
Ingrediente ganache de vanilie
Follow The Directions
Incepe prin a cerne faina de migdale impreuna cu zaharul pudra intr-un bol mai incapator. Adauga 60 gr albus si amesteca bine pana obtii o pasta.
Intr-o craticioara pune pe foc apa si zaharul tos, la foc mic pana se dizolva, apoi mareste focul. Cand ajunge la 110°C, incepe sa bati spuma restul de 60 gr albus. Cand siropul ajunge la 117°C, opreste focul si toarna-l usor peste albusurile batute, mixand la viteza mica.
Adauga colorantul verde si continua mixarea pana cand compozitia devine lucioasa si ajunge la aproximativ 45°C.
Incorporeaza jumatate din bezea peste compozitia de migdale, amesteca usor, apoi adauga restul si continua pana cand textura curge lent de pe spatula, ca o „lava”.
Pune compozitia intr-un pos si formeaza discuri de dimensiuni diferite pe tava: cateva mici (pentru varf), cateva medii, cateva mari (pentru baza).
Lasa-le la uscat aproximativ 1 ora, pana cand formeaza pojghita. Coace-le la 150°C timp de 7 minute, apoi reduce la 120°C pentru inca 8 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.
Mod de preparare ganache de vanilie. Toaca marunt ciocolata alba si pune-o intr-un bol termorezistent. Incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere (nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie foarte fierbinte). Toarna smantana fierbinte peste ciocolata alba si lasa 1 minut fara sa amesteci. Amesteca usor cu o spatula pana cand obtii o crema fina si lucioasa. Adauga vanilia si amesteca din nou. Acopera ganache-ul cu folie alimentara, lipita direct de suprafata cremei, si da-l la frigider minim 2-3 ore, ideal peste noapte. Cand ganache-ul s-a intarit, bate-l usor cu mixerul 1–2 minute, pana devine cremos si aerat. Sfat: daca ganache-ul este prea moale mai lasa-l la frigider. Daca este prea tare lasa-l 10-15 minute la temperatura camerei.
Montarea bradutului de macarons (ca in poza). Alege cochilii de macarons de marimi diferite. Pe fiecare baza de coaja, spriteaza un cerc de crema de vanilie, apoi acopera cu o alta coaja. Porneste de la cel mai mare macaron si continua cu dimensiuni din ce in ce mai mici, formand un „brad”. Deasupra, decoreaza cu un mot de crema de vanilie si ornamente: inimioare din zahar, perle, decoruri comestibile.


Leave a Review